קבלו הצעת מחיר מהירה

אנא מלאו את הפרטים ונשלח אליכם את הצעת המחיר

תודה! ההצעה בדרך אליכם

מהו רשם החברות? כל מה שבעלי עסקים חייבים לדעת

רשם החברות היא הרשות הממשלתית שתפקידה הוא לבצע רישום, פיקוח, אכיפה ובקרה של רשות התאגידים בישראל. משרד ממשלתי זה ממוקם בירושלים ויש אפשרות לבצע בו את כל הפעולות האפשרויות הקשורות לפעילותו של משרד זה. מעבר לכך קיימות לרשם החברות גם שלוחות בתל אביב, בחיפה ובבאר שבע ויש אפשרות לבצע במשרדים האלו את מרב הפעולות הנדרשות.

הקמה של חברה בע"מ

אנשי עסקים שהפעילות העסקית שלהם מתרחבת, מעוניינים לסגור את העוסק מורשה שלהם ולפעול כחברה בע"מ. בנוסף לכך יש אנשי עסקים שמעוניינים להקים חברה חדשה, כדי להתחיל להפעיל עסק חדש, ולכן הם זקוקים למהלך של הקמת חברה בע"מ.

 

יש אפשרות לבצע מהלך זה באופן עצמאי ידני ומקוון, או לחלופין באמצעות עורך דין אשר מתמחה בנושא הקמת חברות. עו"ד זה מכין עבורם את המסמכים הרלוונטיים ולאחר החתימה, הוא מגיש אותם באמצעות שליח למשרדי רשות התאגידים, או לחלופין באופן מקוון באמצעות הכרטיס החכם.

 

עורך הדין מעניק ללקוחות את מלוא ההסברים לגבי הפעלת חברה בע"מ על כל המחויבויות של בעלי המניות בהקשר זה. לאחר הכנת המסמכים, המייסדים יתחמו על כל המסמכים הרלוונטיים. עו"ד זה בדרך כלל ילווה אותם גם בהמשך הדרך, כדי לאמת חתימות עבור הבנק ולבצע פעולות נוספות הקשורות להליך של הקמת חברה בע"מ.

מנוע שמות תאגידים

אחת ההחלטות החשובות של אנשי העסקים היא שמה של החברה. בדרך כלל יש להם כמה רעיונות ואם הם מעוניינים לבחון את ההיתכנות של השמות האלו, הם בודקים את הנתונים באמצעות מנוע שמות תאגידים. אם השם הרצוי קיים כבר בחברות אחרות ולפחות אחת מהן עוסקת בתחום הספציפי של החברה החדשה כמו לדוגמה יצרני ריהוט, קיימת סבירות שרשם החברות לא יאשר שם זה.

 

לכן מראש יש לבחון כמה וכמה אופציות ובסופו של דבר לרשום שלוש חלופות לשמות. רשם החברות יבחן את השמות המוצעים על פי הסדר ויאשר את אחד מהם, או לחלופין יציע לאשר את אחד השמות עם תוספת כמו לדוגמה שנת ההתאגדות בסוגריים, כמו לדוגמה – עלמא – מפעלי ריהוט כרמיאל (2023) בע"מ.

מסמכי הקמת חברה:

יש כמה מסמכים בסיסיים שיש להכין לצורך הקמת חברה:

 

  1. תקנון החברה אשר בו מפורטת צורת ההתאגדות, השם המוצע של החברה, אופי הפעילות, מיהם בעלי המניות, ומטרת החברה שהיא בדרך כלל לעסוק בכל עיסוק חוקי. בנוסף לכך מידע מה יהיה ההון הרשום של החברה וכמה מניות יוקצו לכל אחד מהם. ברוב המקרים ההקצאה היא של מניות רגילות כמו לדוגמה עשרים מניות רגילות לכל בעל מניות מתוך ההון הכללי של 35,000 מניות רגילות שערך כל אחת מהמניות הוא בדרך כלל 1 ₪ . מעבר לכך קיימות גם מניות הנהלה המיועדות לחברי ההנהלה וגם מניות בכורה אשר מעניקות עדיפות לבעלי המניות האלה בעת חלוקת דיבידנדים. 
  2. הצהרת בעלי המניות אשר כוללת מידע מפורט על כל אחד מבעלי המניות אשר מצהיר על כשירותו לייסד חברה ולהחזיק בה מניות.
  3. הצהרת דירקטורים שיש בה מידע מפורט על כל אחד מהדירקטורים כמו מספר תעודת זהות וכתובת מדויקת שלו. כמו כן הצהרה על כך שהוא כשיר לכהן כדירקטור ראשון בחברה זו. 
  4. אישור על תשלום אגרה לצורך הקמת חברה חדשה . נכון לשנת 2023 העלות היא 2,836 ₪ בהגשה רגילה ו – 2,324 ₪ בהגשה מקוונת.
רשם החברות

פעולות נוספות לביצוע ברשם החברות

מלבד הקמת חברה, יש אפשרות לבצע באמצעות רשם החברות כמה פעולות נוספות:

 

  • הגשת דוח שנתי לרשם החברות וזאת לאחר הגשת הדוח השנתי למס הכנסה על הפעילות הפיננסית של החברה בשנת הכספים החולפת.
  • הקצאת מניות, אם החברה מעוניינת להקצות מניות נוספות מתוך הון המניות הקיים, מניות רגילות, הנהלה או כל סוג אחר עבור בעלי המניות הנוכחיים, או לבעלי מניות חדשים.
  • העברת מניות בין בעל מניות קיים לגורם אחר שכבר יש לו מניות וכך הוא מגדיל את כוחו או לחלופין העברת מניות לבעל מניות חדש בארגון.
  • הגדלה של הון המניות הרשום כמו לדוגמה מ – 35,000 ל – 70,000 מניות.
  • שינוי המען הרשום של החברה לאור מעבר של מטה החברה למיקום חדש, או לחלופין אם המידע אשר מופיע במאגר של רשם החברות הוא שגוי.
  • תשלום של האגרה השנתית – on line  או לחלופין תשלום חוב עבור שנים קודמות. 
  • אם החברה פנתה לרשם החברות לביצוע פעולה מסוימת כמו לדוגמה הקצאת מניות, יש אפשרות לעקוב אחר ביצוע מהלך זה באמצעות סטטוס הפנייה שבוצעה.
  • אם יש צורך בבדיקה לגבי חברה מסוימת אם היא נמצאת בתהליך של פירוק מרצון או ביצעה כבר מהלך זה, יש אפשרות להיכנס למאגר חברות רשומות – חברות בפירוק מרצון ועל פי שמה של החברה או מספר החברה הפרטית רואים את הסטטוס שלה.

איתור חברה ברשם החברות

מנוע החיפוש של רשם החברות חיפוש חברה מאפשר חיפוש של פרטי חברה, אם גורם עסקי מסוים מחפש חברה ספציפית לצרכים עסקיים שונים.

 

יש שני סוגים של דוחות שיש אפשרות להפיק מאתר האינטרנט הממשלתי של רשות התאגידים. האחד הוא מידע בסיסי על חברה שיש אפשרות לשלוף את נתוניה בחינם. דוח זה כולל מידע כמו – שם החברה, מספר החברה הפרטית, סטטוס משפטי, מוגבלת או לא מוגבלת, מטרת החברה, המען שלה, תיאור החברה, אם קיימים חובות של אגרה שנתית לשנים מסוימות ואם החברה הוכרזה כחברה מפרת חוק.

 

הסוג השני במסגרת רשם החברות איתור חברה הוא נסח חברה. מדובר בדוח מלא אשר כרוך בתשלום. יש בו מידע מפורט כמו – שם החברה, מספר החברה הפרטית, כתובת, סטטוס, מועד הגשת הדוח השנתי האחרון, פירוט הרכב ההון, רשימת הדירקטורים, רשימת השעבודים, סוגי השעבודים השונים ומועד יצירת השעבודים ותיאור הנכסים המשועבדים.

דוח שנתי לרשם החברות

כל חברה פרטית אשר אינה מחויבת לדווח לרשות לניירות ערך על מניותיה, מחויבת להגיש מדי שנה דוח שנתי רשם החברות עבור השנה הקודמת. אי הגשת דוח שנתי זה, עלולה לגרום לכך שהחברה תוכרז כחברה שהיא מפרת חוק.

 

יש אפשרות להגיש את הדו"ח השנתי באופן ידני או לחלופין באמצעות שידור מקוון. שירות זה מוצע לגורמים המוסמכים בחברה או לדירקטורים שהם רשומים במערכת ההזדהות הממשלתית. מעבר לכך היא אפשרית באמצעות גורמים שיש ברשותם כרטיס חכם כמו עורכי הדין.

 

דוח רשם החברות כולל את המידע הבסיסי על החברה כמו לדוגמה:

 

  • כתובת החברה.
  • בעלי המניות והמניות שבבעלותם.
  • פרטי הדירקטורים המכהנים.
  • פרטי הדירקטורים שחדלו לכהן.
  • הגורמים שמוסמכים לדווח.

תשלום אגרה לרשם החברות

כל חברה בע"מ שהיא פעילה אמורה לשלם אגרה שנתית לרשם החברות. נכון לשנת 2023 עלות האגרה עבור מי ששילם אותה עד סוף מרץ 2023 הייתה 1,215 ₪ ומי ששילם במועד מאוחר יותר העביר 1,614 ₪.

 

חברה שאינה משלמת את תשלומיה באופן שוטף, יוצרת חובות מול גורם ממשלתי זה. לכן כאשר החברה מפסיקה פעילות עסקית ובעלי המניות בה מעוניינים לסגור אותה, הם נדרשים לשלם את מלוא החובות למעט מקרים מסוימים שבהם יש הוכחות שאכן החברה לא הייתה פעילה בשנים האלו ולכן יש סבירות שרשם החברות יוותר על החוב, לא יוותר כלל, או יוותר על חלק ממנו וזאת בהתאם למקרה הספציפי.

 

יש מקרים שבהם חברה מבקשת און ליין החזר על אגרה ששולמה ביתר, עקב כפל תשלום, תשלום עבור שירות שלא התקבל בפועל, או במקרה שהחברה שילמה סכום שהוא גבוה מהנדרש.

רשם החברות

תיעוד מרשם החברות

יש מקרים שבהם מנהלי החברה זקוקים למידע רשמי מרשם החברות ולכן הם פונים לרשות התאגידים כדי לקבל העתק נאמן למקור של מסמכים מסוימים כמו תעודת ההתאגדות, מסמכי הקמת החברה, תיק מלא של החברה או כל מסמך אחר.

הקמת שותפות רשומה

יש מקרים שבהם עוסק מורשה מעוניין להקים שותפות עם עוסק מורשה נוסף ולא להקים חברה בע"מ. במקרה זה יש אפשרות לבצע את מהלך הפתיחה של שותפות רשומה באמצעות רשם החברות. לאחר הגשת המסמכים הרלוונטיים, יקצה רשם החברות מספר לשותפות שהוא אינו מספר תעודת הזהות של אף אחד מהעוסקים המורשים שמרכיבים את השותפות הזו, אלא המספר העוקב מתוך מאגר הספרור הרצוף למטרה זו.

 

את מסמכי הקמת השותפות יש אפשרות להעביר באופן ידני או מקוון לרשם החברות. העלות של הרישום הוא 1,210 ₪ בשירות מקוון ו – 1,608 ₪ בשירות ידני.

 

במהלך הפעילות של השותפות אפשר בכל עת לבצע עדכון נתונים, לשלוף מידע, לבצע החייאה של שותפות לא פעילה ועוד.

 

קיימות שלוש אופציות של רישום שותפויות:

 

  • שותפות כללית.
  • שותפות מוגבלת.
  • שותפות חוץ כללית או מוגבלת.